lauantai 11. tammikuuta 2014

Argentiinalaisen tangon peruskurssi ja varusteasiaa

Argentiinalaisen tangon tammikuun peruskurssi alkaa ensi tiistaina 14.1. klo 18.15 uudessa tanssisalissamme Kempeleentie 5, Oulu. Ulko-ovesta pääsee sisälle klo 17.55 alkaen. Peruskurssi sisältää 3 harjoituskertaa. Peruskurssit myös helmikuussa ja maaliskuussa tiistaisin. Jatkotunnit klo 21 saakka.

Koska aika usein tulee kysymyksiä varusteista, laitan tähän tällaisen erittäin yksityiskohtaisen kuvauksen, jonka olen lainannut Turun argentiinalaisen tangon kurssiohjelmasta. Tervetuloa kuitenkin mukaan vaikka sukkasilla, jos juuri nyt ei sopivia kenkiä löydy!


"Tanssijan tärkein varuste on jalkineet. Jalkineiksi käyvät jälkiä jättämättömät, kevyet sisäkengät, joissa on ohut, sopivasti luistava pohja. Naisten kengät saavat mieluummin olla vähän korolliset kuin ihan korottomat tossut. Tanssiharrastuksen jatkuessa naiset yleensä kiinnostuvat myös korkeampikorkoisista kengistä. Mikäli ei ole sellaisilla tottunut muuten liikkumaan niin kannattaa totuttaa jalkansa niihin vähitellen. Muut vaatetus saa olla oman mielen mukaan sellainen, jossa on mukava liikkua.
Koska Argentiinalaisen Tangon askelissa käytetään paljon pivotointia eli pyörähdystä päkiällä, on tärkeää, ettei kitka kengänpohjien ja lattian välillä ole liian suuri. Kumi- tai kumisekoitepohjaisia kenkiä ei tästä syystä suositella. Salin lattialla toimivat parhaiten haljasnahkapohjaiset tanssikengät. Niiden pohjat vaativat kuitenkin huoltoa ja ne on harjattava auki tarvittaessa, mielellään joka käyttökerran jälkeen. Jos käyttää samoja kenkiä lavoilla, joilla käytetään jotakin lattian luistoa parantavaa ainetta, saattavat pohjat mennä kunnolla “tukkoon”, jolloin niiden pito/luisto ei enää ole optimaalinen."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti